voor 2 personen
Ingrediënten:
2 eendenborstfilets 100 gram kastanjechampignons
1 eetlepel roomboter 100 gram verse bieslook
100 gram champignons
Bereiding:
De eendenborst aan de vetkant insnijden, om de halve centimeter.
De braadpan verhitten zonder boter en de eendenborst op de vetkant aanbakken totdat deze krokant is. Vervolgens de andere zijde bakken. Iedere zijde ongeveer 3 à 4 minuten.
Wanneer de eendenborst klaar is deze uit de pan halen en op een snijplank laten rusten.
Bak de champignons in het overgebleven eendenvet en bestrooi deze met de bieslook, peper en zout.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes en serveer deze samen met de gebakken champignons.
Serveertip:
met gebakken rijst en Japanse sojasaus
met gebakken appelpartjes, pijnboompitjes en appelstroopdressing
op een herfstsalade met stoofpeertjes en walnotendressing