voor 2 personen
Ingrediënten:
500 gram eendenbout 1 eetlepel zeezout
1 winterpeen 10 peperkorrels
1 ui 3 dl rode port
1 laurierblad 2 eetlepels honing
2 takken bladselderij 1 eetlepel roomboter
1 teentje knoflook 3 dl water
Bereiding:
Eendenbouten in een braadpan in roomboter aanbraden. De ui, winterpeen, selderij en knoflook grof snijden en toevoegen. Hierna de peperkorrels, zeezout en laurier toevoegen. Geheel ongeveer 1 minuut bakken en vervolgens afblussen met de rode port en het water. Daarna de honing toevoegen. Het geheel zachtjes laten koken en in ongeveer 1,5 uur garen. Haal de bouten uit het vocht wanneer ze gaar zijn en zeef de jus. Laat de jus inkoken tot de gewenste dikte en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveertip:
met kastanje-aardappelpuree en witlofsalade
met rode portsaus en gebruneerde amandelen